Pastování medu

Pastovaný med je v poslední době stále populárnější. Výhodou pastovaného medu je, že dále nemění své vlastnosti a tak zůstává stále tekutý. Ve své podstatě se nejedná o nic jiného než zkrystalizovaný med, který je ale upraven tak, aby neobsahoval velké krystaly, ale jen spoustu malých krystalků, díky kterým má pastovou konzistenci, která se dá jednoduše jíst.

Ve své podstatě se med krystalizuje dvěma způsoby. Ve velkovýrobě se používají pilírovací stolice, které med rozemelou na krystalky požadované velikosti. V domácích podmínkách včelař využívá speciálních pomůcek, s jejichž pomocí zařídí rychlou krystalizaci medu, který ale krystalizuje opět do malých krystalků. Není k tomu potřeba speciálních zařízení, vše lze udělat za pomoci jednoduchých přípravků.

Cena
Příznak
305.00 Kč
42750.00 Kč
zrušit vše
Zařízení na pastování medu 50l, automat EU dotace
Dodání 5-10 prac. dní
23 190,00 Kč
Zařízení na pastování medu s ohřevem, 50l, automat EU dotace
Dodání 5-10 prac. dní
42 750,00 Kč
Zařízení na pastování medu 100 l, automat EU dotace
Dodání do 4 týdnů
32 900,00 Kč
Pastovač na med ruční, 2 talíře EU dotace
Dodání 5-10 prac. dní
719,00 Kč
Vrtule na pastování medu, nerez EU dotace
Spirála na pastování medu,  nerez EU dotace
Dodání 5-10 prac. dní
369,00 Kč
Hranol na pastování medu EU dotace
Dodání 5-10 prac. dní
305,00 Kč
Spinner